Hozzávalók:
-5o dkg liszt
- 1 csomag szárított élesztő
- 3-4 evőkanál cukor
- 2,5- 3 dl langyos tej (szójatej is lehet)
- 5 dkg olvasztott langyos margarin
-csipetnyi só ( ha a margarin sózott,akkor nincs szükség rá)
- lenmagos keverék: 1 evőkanál őrőlt lenmag,2 evőkanál liszt,1,5 teáskanál
olívaolaj,o,5 teáskanál sütőpor,4 evőkanál vízzel
elkeverve
Az élesztőt kevés langyos tejjel elkeverjük,és 1o percig állni hagyjuk.Hozzáadjuk a liszthez,majd továbbiakban hozzáadjuk a lenmagos keveréket,a cukorral elkevert langyos tejet.Jó gyenge tésztát kapunk,Kidolgozzuk,amig szép sima nem lesz.Ekkor szép lassan hozzáöntjükaz 5 dkg olvasztott langyos vajat,és újból simára dolgozzuk.Meleg helyen lefóliázva ,konyharuhával letakarva 1 órát kelesztjük. Majd 3 részre osztjuk,és összefonjuk.Kivajazott,lisztezett tepsiben még 3o percig letakarva kelesztjük,és lassú tűzön aranybarnára sütjük.