HTML

Süssél tojás nélkül!

A kislányomnak tojásallergiája van.Így Ő ösztönzött arra,hogy megtanuljam,hogyan kell tojásmentesen sütni,hogy a születésnapi tortákból ,és süteményekből , Ö is bátran ehessen.Így az ünnepi asztalra tojásmentes sütemények kerülnek.Az ízük ,teljesen olyan,mint a hagyományos süteményeké.A recepteket saját magam kísérleteztem ki,és az eddigi és a leendő tapasztalataimat szeretném veletek is megosztani.

Friss topikok

  • annmaria: @Krilla: Szia Krilla! Sikerültek a citromos szívecskék? A lenmag ilyen kis mennyiségben nem ártalm... (2011.04.13. 12:08) Citromos szívecskék

Linkblog

Fonott kalács

2010.11.15. 11:44 annmaria

Hozzávalók:

                     -5o dkg liszt

                 - 1 csomag szárított élesztő

                 - 3-4 evőkanál cukor

                 - 2,5- 3 dl langyos tej (szójatej is lehet)

                 - 5 dkg olvasztott langyos margarin

                 -csipetnyi só ( ha a margarin sózott,akkor nincs szükség rá)

                - lenmagos keverék: 1 evőkanál  őrőlt lenmag,2 evőkanál liszt,1,5 teáskanál

                                            olívaolaj,o,5 teáskanál sütőpor,4 evőkanál vízzel

                                             elkeverve

Az élesztőt kevés langyos tejjel elkeverjük,és 1o percig állni hagyjuk.Hozzáadjuk a liszthez,majd továbbiakban hozzáadjuk a lenmagos keveréket,a cukorral elkevert langyos tejet.Jó gyenge tésztát kapunk,Kidolgozzuk,amig szép sima nem lesz.Ekkor szép lassan hozzáöntjükaz 5 dkg olvasztott langyos vajat,és újból simára dolgozzuk.Meleg helyen lefóliázva ,konyharuhával letakarva 1 órát kelesztjük. Majd 3 részre osztjuk,és összefonjuk.Kivajazott,lisztezett  tepsiben még 3o percig  letakarva kelesztjük,és lassú tűzön aranybarnára sütjük.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tojasmentes-sutik.blog.hu/api/trackback/id/tr12449782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása