HTML

Süssél tojás nélkül!

A kislányomnak tojásallergiája van.Így Ő ösztönzött arra,hogy megtanuljam,hogyan kell tojásmentesen sütni,hogy a születésnapi tortákból ,és süteményekből , Ö is bátran ehessen.Így az ünnepi asztalra tojásmentes sütemények kerülnek.Az ízük ,teljesen olyan,mint a hagyományos süteményeké.A recepteket saját magam kísérleteztem ki,és az eddigi és a leendő tapasztalataimat szeretném veletek is megosztani.

Friss topikok

  • annmaria: @Krilla: Szia Krilla! Sikerültek a citromos szívecskék? A lenmag ilyen kis mennyiségben nem ártalm... (2011.04.13. 12:08) Citromos szívecskék

Linkblog

Briós

2010.11.15. 11:29 annmaria

Hozzávalók:

                       - 6o dkg liszt

                  -3 dl langyos tej (én szójatejet használok)

                  -8 dkg margarin

                  -8 dkg cukor

                  -2 csomag szárított élesztő

                  - 1 marék mazsola

                  - lenmagos keverék: 2 evőkanál őrőlt lenmag,2 evőkanál liszt,1,5 teáskanál

                                             olívaolaj,o,5 teáskanál sütőpor,4 evőkanál vízzel 

                                             elkeverve

 

Az élesztőt pici langyos tejben elkeverjük,1o percig állni hagyjuk.A maradék tejben felolvasztjuk a margarint,és a cukrot.Hűlni hagyjuk.Hozzáadjuk az élesztőt, lisztet,lenmagos keveréket,és a mazsolát.Jól kidolgozzuk,3o percig lefóliázva,konyharuhával letakarva  langyos helyen kelni hagyjuk.Ismét átdagasztjuk,és még 3o percig pihentetjük. 24 részre osztjuk,3o cm hosszúra,és ujjnyi vastagságúra sodorjuk. Kettesével összecsavarjuk,langyos tejjel meglocsoljuk.Sütőpapiros sütőlemezen 3o percig  letakarva pihentetjük,és 18o fokon aranybarnára sütjük.

                  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tojasmentes-sutik.blog.hu/api/trackback/id/tr532449752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása