Hozzávalók:
- 6o dkg liszt
-3 dl langyos tej (én szójatejet használok)
-8 dkg margarin
-8 dkg cukor
-2 csomag szárított élesztő
- 1 marék mazsola
- lenmagos keverék: 2 evőkanál őrőlt lenmag,2 evőkanál liszt,1,5 teáskanál
olívaolaj,o,5 teáskanál sütőpor,4 evőkanál vízzel
elkeverve
Az élesztőt pici langyos tejben elkeverjük,1o percig állni hagyjuk.A maradék tejben felolvasztjuk a margarint,és a cukrot.Hűlni hagyjuk.Hozzáadjuk az élesztőt, lisztet,lenmagos keveréket,és a mazsolát.Jól kidolgozzuk,3o percig lefóliázva,konyharuhával letakarva langyos helyen kelni hagyjuk.Ismét átdagasztjuk,és még 3o percig pihentetjük. 24 részre osztjuk,3o cm hosszúra,és ujjnyi vastagságúra sodorjuk. Kettesével összecsavarjuk,langyos tejjel meglocsoljuk.Sütőpapiros sütőlemezen 3o percig letakarva pihentetjük,és 18o fokon aranybarnára sütjük.