Hozzávalók:
1,Tészta:
-5 dl növényi tej (én szójatejet használok)
-2o dkg barnacukor(fehércukorot is használhatunk)
-5o dkg teljeskiőrlésű tönkölyliszt
-1 csomag sütőpor
-12 evőkanál olívaolaj(étolajat is használhatunk)
- 3 evőkanál kakaópor
-1 citrom leve,és reszelt héja
- lenmagos massza:1 evőkanál őrőlt lenmag,2 evőkanál liszt,1,5 teáskanál
olívaolaj, o,5 teáskanál sütőpor,4 evőkanál víz
A lisztet elkeverjük a sütőporral,hozzákeverjük a kakaóport,és a lenmagos masszát.A tejet,cukrot,citromot,és az olívaolajat összekeverjük ,majd a kettőt lassan összevegyítjük.18o fokon megsütjük,és a sütőben nyitott ajtó mellett hűlni hagyjuk.
2,Csokikrém:
-1,5 dl tej (szója tejet használok)
-1,5 evőkanál tönkölyliszt(teljes kiőrlésű)
-3 evőkanál kakaópor
-15 dkg porcukor
- 15 dkg margarin
-15 dkg darált dió
-1 evőkanál sütőrum
A lisztet,kakaóport elkeverjük a tejjel és sűrű péppé főzzük.A porcukrot,margarint a dióval,és a sütőrummal elkeverjük.Amikor a főzött krém kihűlt,akkor a két krémet összekeverjük,és 2 órán keresztül a hűtőben hűtjük. A kihűlt tésztát 3 részre vágjuk,és megtöltjük a csokikrémmel.
3,Csokimáz:
-15 dkg étcsokoládé
-1o dkg margarin
A csokoládét gőz fölött megpuhítjuk,majd a margarinnal jól elkeverjük.A tortát bevonjuk vele,és csokikrémmel díszitjük.