Hozzávalók:
- 25 dkg darált tojásmentes keksz
- 35 dkg étcsokoládé
- 23 dkg puha margarin
-1 evőkanál sütőrum
- 5 dkg durvára vágott mandula ,vagy dió
- 3 dkg darált mandula vagy dió
- 2 evőkanál őrőlt lenmag ,2 evőkanál vízzel elkeverve
Az étcsokoládét apróra törjük,és gőz fölött megolvasztjuk.A darált kekszből 2 evőkanállal félreteszünk.A megolvasztott étcsokoládéba, belerakunk 2 evőkanál margarint,és a sütőrumot.1-2 percig hűlni hagyjuk,majd belekeverjük a lenmagot,a maradék margarint,darált kekszet,és a durvára vágott mandulát.Jól összekeverjük,és 1 órát hideg helyen pihentetjük.Őzgerincformát fóliával kibéleljük,belerakjuk a masszát,majd 4 órán keresztül a fagyasztóban tároljuk.A hűtési idő leteltével,kivesszük az őzgerinc formából,és megszórjuk a maradék darált keksz,és a darált mandula keverékével.Tálalás előtt 1 órával szeleteljük.