HTML

Süssél tojás nélkül!

A kislányomnak tojásallergiája van.Így Ő ösztönzött arra,hogy megtanuljam,hogyan kell tojásmentesen sütni,hogy a születésnapi tortákból ,és süteményekből , Ö is bátran ehessen.Így az ünnepi asztalra tojásmentes sütemények kerülnek.Az ízük ,teljesen olyan,mint a hagyományos süteményeké.A recepteket saját magam kísérleteztem ki,és az eddigi és a leendő tapasztalataimat szeretném veletek is megosztani.

Friss topikok

  • annmaria: @Krilla: Szia Krilla! Sikerültek a citromos szívecskék? A lenmag ilyen kis mennyiségben nem ártalm... (2011.04.13. 12:08) Citromos szívecskék

Linkblog

Csokis hűtött csemege

2010.11.14. 23:37 annmaria

Hozzávalók:

               - 25 dkg darált tojásmentes keksz

               - 35 dkg étcsokoládé

               - 23 dkg puha margarin

               -1 evőkanál sütőrum

               - 5 dkg durvára vágott mandula ,vagy dió

               - 3 dkg darált mandula vagy dió

               - 2 evőkanál őrőlt lenmag ,2 evőkanál vízzel elkeverve

 Az étcsokoládét apróra törjük,és gőz fölött megolvasztjuk.A darált kekszből 2 evőkanállal félreteszünk.A megolvasztott étcsokoládéba, belerakunk 2 evőkanál margarint,és a sütőrumot.1-2 percig hűlni hagyjuk,majd belekeverjük a lenmagot,a maradék margarint,darált kekszet,és a durvára vágott mandulát.Jól összekeverjük,és 1 órát hideg helyen pihentetjük.Őzgerincformát fóliával kibéleljük,belerakjuk a masszát,majd 4 órán keresztül a fagyasztóban tároljuk.A hűtési idő leteltével,kivesszük az őzgerinc formából,és megszórjuk a maradék darált keksz,és a darált mandula keverékével.Tálalás előtt 1 órával szeleteljük.

            

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tojasmentes-sutik.blog.hu/api/trackback/id/tr362449163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása