HTML

Süssél tojás nélkül!

A kislányomnak tojásallergiája van.Így Ő ösztönzött arra,hogy megtanuljam,hogyan kell tojásmentesen sütni,hogy a születésnapi tortákból ,és süteményekből , Ö is bátran ehessen.Így az ünnepi asztalra tojásmentes sütemények kerülnek.Az ízük ,teljesen olyan,mint a hagyományos süteményeké.A recepteket saját magam kísérleteztem ki,és az eddigi és a leendő tapasztalataimat szeretném veletek is megosztani.

Friss topikok

  • annmaria: @Krilla: Szia Krilla! Sikerültek a citromos szívecskék? A lenmag ilyen kis mennyiségben nem ártalm... (2011.04.13. 12:08) Citromos szívecskék

Linkblog

Diós-lekváros szelet

2010.11.25. 21:38 annmaria

 Hozzávalók:

                        -45 dkg liszt

                   -15 dkg cukor

                   -2o dkg margarin

                   - 1 dl langyos tej,hogy gyúrható legyen a tészta

                   - 1 evőkanál őrőlt lenmag 2 evőkanál vízzel elkeverve

                   - 2o dkg darált dió

                   -2 evőkanál kakaópor

                   -6 evőkanál baracklekvár

A lisztet,cukrot,margarint,lenmagot,és a langyos tejet összegyúrjuk.3 részre osztjuk,és az egyik részéhez kakaóport gyúrunk.A lapokat kinyújtjuk,és kivajazott,lisztezett tepsibe helyezzük az egyik sárga tésztát.Megkenjük lekvárral,megszórjuk darált dióval,majd erre borítjuk a kakaóslapot,amit szintén meglekvározunk,és  darált dióval meghintünk.Beborítjuk a sárgalappal,villával megszúrkáljuk.18o fokon megsütjük.Tetejére porcukrot hintünk,melegen szeleteljük.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tojasmentes-sutik.blog.hu/api/trackback/id/tr142473604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása