Hozzávalók:
1,Tészta: -15 dkg margarin
-3o dkg darált keksz
2,Karamell: -18 dkg margarin
-7 dkg barna porcukor
-38o ml sűrített tej
3,Töltelék: - 4 banán
-1 evőkanál kakópor
- 2 doboz tejszín
Először a tésztát készítjük el. A margarint felolvasztjuk,és a darált keksszel elkeverjük.Kisebb vagy közepes méretű tortaformába helyezzük,jól belenyomkodjuk,peremét nem kell kibélelni,csak a tortaforma alját.3o percig pihenni hagyjuk,amíg kihűl.
Amíg a tészta pihen,addig elkészítjük a karamellát.A cukrot ,és a margarint alacsony hőmérsékleten felolvasztjuk,folyamatosan keverjük,amíg aranyszínű nem lesz.Hozzáadjuk a sűrített tejet,folyamatosan keverjük,amíg forrni nem kezd.Amikor felforrt,akkor még 5 percig keverjük,majd levesszük a tűzről,és hagyjuk kihűlni.
A banánokat felszeleteljük (pár szeletet félrerakunk a torta díszitéshez),rárakjuk a kekszre,utána ráöntjük a kihűlt karamellát,rásimítjuk a felvert tejszínhabot,és 2 órán keresztül a hűtőben tároljuk.Tetejére a kakaóport szórunk,és szeletelt banánnal díszitjük.
Nagyon finom!