HTML

Süssél tojás nélkül!

A kislányomnak tojásallergiája van.Így Ő ösztönzött arra,hogy megtanuljam,hogyan kell tojásmentesen sütni,hogy a születésnapi tortákból ,és süteményekből , Ö is bátran ehessen.Így az ünnepi asztalra tojásmentes sütemények kerülnek.Az ízük ,teljesen olyan,mint a hagyományos süteményeké.A recepteket saját magam kísérleteztem ki,és az eddigi és a leendő tapasztalataimat szeretném veletek is megosztani.

Friss topikok

  • annmaria: @Krilla: Szia Krilla! Sikerültek a citromos szívecskék? A lenmag ilyen kis mennyiségben nem ártalm... (2011.04.13. 12:08) Citromos szívecskék

Linkblog

Banoffee pie

2010.11.18. 11:09 annmaria

Hozzávalók:

       1,Tészta: -15 dkg margarin

                     -3o dkg darált keksz

     2,Karamell: -18 dkg margarin

                      -7 dkg barna porcukor

                      -38o ml sűrített tej

     3,Töltelék: - 4 banán

                     -1 evőkanál kakópor

                     - 2 doboz tejszín

Először a tésztát készítjük el. A margarint felolvasztjuk,és a darált keksszel elkeverjük.Kisebb vagy közepes méretű tortaformába helyezzük,jól belenyomkodjuk,peremét nem kell kibélelni,csak a tortaforma alját.3o percig pihenni hagyjuk,amíg kihűl.

Amíg a tészta pihen,addig elkészítjük a karamellát.A cukrot ,és a margarint alacsony hőmérsékleten felolvasztjuk,folyamatosan keverjük,amíg aranyszínű nem lesz.Hozzáadjuk a sűrített tejet,folyamatosan keverjük,amíg forrni nem kezd.Amikor felforrt,akkor még 5 percig keverjük,majd levesszük a tűzről,és hagyjuk kihűlni.

A banánokat felszeleteljük (pár szeletet félrerakunk a torta díszitéshez),rárakjuk a kekszre,utána ráöntjük a kihűlt karamellát,rásimítjuk a felvert tejszínhabot,és 2 órán keresztül a hűtőben tároljuk.Tetejére a kakaóport szórunk,és szeletelt banánnal díszitjük.

Nagyon finom! 

    

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tojasmentes-sutik.blog.hu/api/trackback/id/tr442456769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása