Hozzávalók: -5o dkg liszt
-2 evőkanál őrőlt lenmag 2 evőkanál vízzel
elkeverve
-7 dkg porcukor
-1 dl olívaolaj(lehet étolaj is)
-3 dl langyos víz
-1 csomag szárított élesztő
-sütőporos massza:2 ek liszt-1,5 teáskanál
olívaolaj-o,5 teáskanál sütőpor-3 evőkanál
vízzel elkeverve
Az élesztőt elkeverjük a 2 evőkanál langyos vízzel,majd 5-1o percig állni hagyjuk,amíg besűrűsödik.A lisztet elkeverjük a porcukorral,beleöntjük az élesztőt,a sütőporos masszát,lenmagot,az olajat,és a langyos vizet.Jól kidolgozzuk,és 1 órát meleg helyen lefóliázva,konyharuhával betakarva pihentetjük.
Töltelék:-15 dkg puha margarin
-1o dkg porcukor
-3 evőkanál kakaópor
A margarint,a porcukrot,és a kakaóport összekeverem.
Amikor a tészta kelés ideje lejárt,akkor 1 centiméteres vastagságúra sodorjuk.Tölteléket a tésztára kenjük,majd feltekerjük,2o részre szeleteljük.Sütőpapíros sütőlemezre fektetjük,2o percig pihentetjük ,és előmelegített sütőben 18o fokon 25-3o percig sütjük.15 perc sütés után 1 evőkanál margarint,elkeverünk o,5 dl forró tejjel,és ezzel a keverékkel meglocsoljuk a kakaós csigát.A sütőben ,nyitott ajtó mellett hagyjuk kihűlni.
Jó étvágyat hozzá!