Hozzávalók:
1,tészta: -4odkg liszt
-1csomag sütőpor
-1o dkg cukor
- 2o dkg margarin
- 1 pohár tejföl
- 2 ek őrőlt lenmag,3 ek vízzel
elkeverve
- 1 citrom reszelt héja
2, töltelék:
- 1o-12 db reszelt alma
- 2 evőkanál fahéj
- 3 evőkanál cukor
A reszelt almát összekeverjük a fahéjjal,és a cukorral,majd állni hagyjuk,amíg a tésztát elkészitjük.
A lisztet elkeverjük a sütőporral,majd belekeverjük a cukrot,a tejfölt,lenmagot,a reszelt citromhéját,és a margarint.Jól összegyúrjuk.A tésztát kettéválasztjuk,majd kisodorjuk,vajazott-lisztezett tepsibe fektetjük.Az almás töltelékből kinyomkodjuk a levet,és a tésztára simitjuk.A tészta másik részét is kisodorjuk,és ráfektetjük az almástöltelékre.Villával kicsit megszúrkáljuk,és 18o fokon aranybarnára sütjük.Fahéjas porcukorral megszórjuk a tetejét.