Hozzávalók:
-6o dkg liszt
- 1o dkg porcukor
- 2o dkg margarin
- 2 dl tejföl
- 1 csomag szárított élesztő
- o,5 dl langyos tej (én szójatejet használok)
- lenmagos keverék( 1 evőkanál őrőlt lenmag
2 evőkanál liszt,1.5 tk olívaolaj
o.5 teáskanál sütőpor,4 evőkanál víz)
Töltelék:- 4o dkg mák vagy dió,amit citromhéjjal,kristálycukorral,vanilíáscukorral,és
mazsolával (el is hagyható) ízesitünk.Kicsi tejet adunk hozzá,hogy a
töltelék morzsalékos legyen.
Az élesztőt a langyos tejben feloldjuk,és 5-1o percig állni hagyjuk,amig besűrűsödik.Utána hozzáadjuk a lisztet,a lenmagos keveréket, porcukrot,margarint ,és a tejfölt.Jól kidolgozzuk,és 1 órát pihentetjük(én leszoktam fóliázni,és konyharuhával letakarom).Amikor megkelt,,kétrészre osztjuk,kisodorjuk,megkenjük margarinnal,rárakjuk a tölteléket,felcsavarjuk,és sütőpapiros tepsibe rakjuk.3o percig kelesztjük,a tetejét bekenjük langyos vízzel,és 18o fokon 3o percig sütjük.