HTML

Süssél tojás nélkül!

A kislányomnak tojásallergiája van.Így Ő ösztönzött arra,hogy megtanuljam,hogyan kell tojásmentesen sütni,hogy a születésnapi tortákból ,és süteményekből , Ö is bátran ehessen.Így az ünnepi asztalra tojásmentes sütemények kerülnek.Az ízük ,teljesen olyan,mint a hagyományos süteményeké.A recepteket saját magam kísérleteztem ki,és az eddigi és a leendő tapasztalataimat szeretném veletek is megosztani.

Friss topikok

  • annmaria: @Krilla: Szia Krilla! Sikerültek a citromos szívecskék? A lenmag ilyen kis mennyiségben nem ártalm... (2011.04.13. 12:08) Citromos szívecskék

Linkblog

Almatorta

2010.10.14. 22:49 annmaria

Hozzávalók: -5o dkg reszelt alma

                 -50 dkg liszt(lehet barna liszt is,de lehet tönkölybúzaliszt is)

                 - 15 dkg cukor

                  -15 dkg mazsola vagy apróra tört dió vagy mandula

                  - 1 csomag(vagy 1,5 evőkanál)sütőpor

                  - 2 evőkanál őrőlt lenmag ,4 evőkanál vizzel elkeverve

                  - O,5 dl tej(rizstej is lehet)

 A lisztet elkeverjük a sütőporral,majd hozzáadjuk a lenmagos keveréket.Belekeverjük a reszelt almát,cukrot,és a mazsolát(diót vagy mandulát).A tetejét meglocsoljuk tejjel,és 180fokon,35-40 percig sütjük..Fahéjas cukorral megszórjuk a tetejét,mazsolával,dióval,vagy mandulával diszithetjük.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tojasmentes-sutik.blog.hu/api/trackback/id/tr982372866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása