HTML

Süssél tojás nélkül!

A kislányomnak tojásallergiája van.Így Ő ösztönzött arra,hogy megtanuljam,hogyan kell tojásmentesen sütni,hogy a születésnapi tortákból ,és süteményekből , Ö is bátran ehessen.Így az ünnepi asztalra tojásmentes sütemények kerülnek.Az ízük ,teljesen olyan,mint a hagyományos süteményeké.A recepteket saját magam kísérleteztem ki,és az eddigi és a leendő tapasztalataimat szeretném veletek is megosztani.

Friss topikok

  • annmaria: @Krilla: Szia Krilla! Sikerültek a citromos szívecskék? A lenmag ilyen kis mennyiségben nem ártalm... (2011.04.13. 12:08) Citromos szívecskék

Linkblog

Mákos rúdacskák

2010.11.15. 23:30 annmaria

                                                  Hozzávalók:

                                                 -8 dkg margarin

                                                 -1,5 dl  langyos tej

        -3 ek őrőlt lenmag,4 ek vízzel elkeverve

        -1 evőkanál cukor

        -1 teáskanál sütőpor

         -25 dkg liszt

        -1o dkg darált mák, porcukorral ízesítve,kevés

                                                            tejjel elkeverve

A margarint felolvasztjuk,és felengedjük a langyos tejjel.Hozzáadjuk a cukrot,és a lenmagos keveréket.A lisztet elkeverjük a sütőporral,és hozzáadjuk a masszához.Jól összegyúrjuk.Kisodorjuk,és négyszögletes darabokra vágjuk.Mákkal megtöltjük.Rúdacskákra sodorjuk,és  18o fokon aranybarnára sütjük.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tojasmentes-sutik.blog.hu/api/trackback/id/tr632451429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása